Konyhatervezés - Tippek és ötletek | Cliff konyhabútor

Egy jól tervezett konyhának nagyjából így kellene működnie:

Nehéz elképzelni, de mikor konyhánkat használjuk, hetenként szinte fél maratoni távokat teszünk meg és több száz kiló súlyt emelünk.

Naponta 30-szor megyünk oda az asztalhoz, 80-szor nyitunk és zárunk fiókokat, több mint 50 munkafolyamatot végzünk el a konyhapulton és a mosogatóban és 10-15-ször hajolunk, vagy guggolunk le. Ráadásul 12 hónapból egyet a konyhában töltünk!
Ugyanakkor a konyhánk megtervezésénél még mindig fontosabbak az ár, vagy a design szempontjai, mint az hogy konyhánk könnyen kezelhető, praktikus és ergonómiailag jól tervezett legyen.

A Cliff konyha munkatársai úgy gondolják, hogy a jól megtervezett konyha, nem csupán egy bútor, hanem egy élhető és szerethető dinamikus tér, ahol könnyű és jó hangulatú a főzés!

Összegyűjtöttük ezért azokat a legfontosabb szempontokat, melyek mentén haladva Ön is megtervezheti eddigi LEGKEDVESEBB KONYHÁJÁT!

Gondolkozzunk egy háziasszony fejével! Mit is teszünk a konyhában?
Ahhoz, hogy ezt részleteiben is végig tudjuk gondolni segíthet, ha jó kérdéseket teszünk fel magunknak.

Az első lépés ahhoz, hogy az álom(konyha) valóra váljon

Milyen lenne nektek az a konyha, amiben az egész család örömmel és boldogan tölti az időt?

Melyik konyhabútor a stílusod?

Bontakoztasd ki az elképzelésidet és válaszd az egyéniségedhez megfelelő konyhastílust!

A konyhafront kiválasztás

A front a konyha arca. Nagyban meghatározza a helyiség hangulatát, így ennek kiválasztása rendkívül fontos és izgalmas feladat.

Változatos kialakítás - forma és elrendezés

Lehet, hogy olyan formája lesz a konyhádnak, amire eddig nem is gondoltál?

Konyhatervezés alapjai

Van néhány kérdés, amit mindenképp érdemes föltenni magunknak, ha konyát tervezünk:

Funkcionális zónák a konyhában

Ha jól szerveztük meg a konyhánk tereit, megfelelő helyet biztosítottunk magunknak mindenhez és a terveknél a saját elvárásainkat és a konyha adottságait egyaránt figyelembe vettük, akkor praktikusan, és egyszerűen fogjuk tudni használni.

A praktikus konyha tervezése

Gondolta volna, hogy miközben egyszerűen főz, mosogat, vagy tálal félmaratoni távokat tesz meg a konyhában? Lehajol, néha leguggol, megfordul, eközben pedig különböző felületeket használ pakolásra, előkészítésre, vagy csak átmenetileg parkoltatja a kezében tartott dolgokat.