A modern konyhabútorok ideje

A CLIFF két nagy szerelme közül az egyik, a vintage konyhák az utóbbi időben megkapták a méltó figyelmet itt, a blogon is, szóval eljött a modern konyhák ideje. De mit is jelent az a lakberendezésben, és főleg a konyhák világában, hogy modern? Nem kell attól tartani, hogy ezzel rideg, barátságtalan konyhát kapunk, aki taszít minket és a vendégeket is? Ha Téged is ezek a kérdések foglalkoztatnak, akkor ez a cikk neked szól! 

Egy kis odafigyeléssel ezek a feltételezések ugyanis alaptalanokká válnak. Tény, hogy minden stílus, ha nem szakértelemmel kezeljük, könnyen egysíkúvá tud válni, de ez a CLIFF-től rendkívül távol áll. Először akkor szögezzük is le, hogy mitől lesz egy konyha modern:

  • Az egész teret körülvevő színek, és főleg, amik az alapot adják, neutrálisokból állnak össze. Előszeretettel használjuk a fehér, fekete, bézs, barna színeket, a plafontól a falon át és a székeken keresztül egészen a padlóig.
  • A neutrálisok kontrasztba kerülnek az erőteljes színekkel. Legyen szó bármilyen bútorról/falról, minden a kontrasztokról szól. Tehát ha a fal, tegyük fel, fehér, akkor vagy a kiegészítő, esetleg dísztárgyak lesznek erőteljes színűek, de akkor sem kell meglepődnünk, ha a bútor maga egy harsány árnyalatot kap. Az is előfordulhat ugyanakkor, hogy az egyik falrészlet pompázik egy színben, és minden más semleges.
  • Minden rendkívül kényelmes, okkal vannak oda helyezve a tárgyak, ahova. Nincs egy felesleges kacat sem, ami elvonná a tekintetet vagy akadályozna a mozgásban. Valamilyen szinten a modern konyhák itt érintkezhetnek a minimalizmussal, de a lakberendezési szinten tapasztalt minimalizmus nem teljesen egy és ugyanaz, mint az életmódban tapasztalt minimalizmus, még ha vannak is átfedések. Inkább hívjuk ezt tehát tudatos letisztultságnak – a lényeg az, hogy nincsen telezsúfolva a tér apró dolgokkal.
  • Ez el is vezet minket a következő ponthoz, ami a basic, harsány és strukturált vonalvezetésről szól. Minden tér élesen elhatárolható a másiktól, nincsenek habos-babos, enyhítő átmenetek, rojtok, csipkék vagy pompomok.

Magadra ismertél a fenti leírásban? Úgy gondolod, hogy az életmódodhoz tökéletesen illik egy modern konyha, csak még nem tudod, hol kezdj neki a tervezésnek? Esetleg pont ellenkezőleg: még nem tudod eldönteni, hogy milyen konyha illik hozzád? Nem kell aggódni – látogass el bátran a stúdióink egyikébe, és szívesen segítünk, bármilyen kérdésed is merülne fel! Már nem csak Sopronban, de az Alföld fővárosában, Debrecenben is jelen vagyunk, ahogy az internet főbb platformjain is: facebookon és instagramon is követhetsz minket, ha nem akarsz lemaradni a friss ajánlatokról, tippekről vagy hangulatfotókról!

Széchényi logó