Konyhai rendszerezés

KONYHAI RENDSZEREZÉS

Az ideális konyha nemcsak szép, hanem a funkcionalitás terén is kielégítő. Az egyszerre rendezett és szemet gyönyörködtető megoldások pedig sokkal könnyebben megvalósíthatóak, mint gondolnánk! Szerencsére még egy vagyonba sem kerül, a végeredmény viszont magáért beszél. A jelenlegi bejegyzésünk ezért a tipikus konyhai rendszerezési hibákról és az esztétikus megoldásokról szól.

Első hiba – túlzsúfolt konyhapult

A nagy sürgés-forgás mellett kézenfekvőnek tűnik minden eszközt és alapanyagot a konyhapulton hagyni, hosszú távon ott tárolni őket. Amennyire egyszerű megoldás az adott pillanatban, hosszú távon rendkívül be tudja zsúfolni a legszebben kivitelezett teret is. Ezen felül bármit is keressünk majd a későbbiekben, nehezen fogjuk megtalálni (ha egyáltalán meg fogjuk) …

Második hiba – át nem gondolt szekrény

Az se sokkal ideálisabb szituáció, amikor ugyan a szem elől el van zárva a dolgok többsége, de egymás hegyén-hátán sorakoznak a szekrényekben, mindenféle megfontoltságot nélkülözve. Valószínűleg a legtöbbek számára ismerős az ajtónyitáskor a nyakba eső alapanyagok esete. Az alábbiakban megmutatjuk, hogyan kerüld el ezeket!

Első tipp – a szekrények, polcok, dobozok, kosárkák felmérése

             Érdemes mindent kipakolni, szelektálni, mert nagy eséllyel lesznek elfekvőben olyan termékek, amelyek már rég lejártak, és teljesen feleslegesen foglalták az értékes helyet. Miután ez megtörtént, azt is jó felmérni, hogy már milyen tárolási eszközökkel (dobozokkal, szekrényekkel, polcokkal) rendelkezel. Ilyen módon könnyen elkerülheted, hogy ismét felesleges tárgyakra költs, de az is kiderül, hogy mire van nélkülözhetetlen szükséged.

Második tipp – újragondolt tárolás

            Hogyha azzal szembesülsz, hogy sokkal több a (nélkülözhetetlen) tárgyad, alapanyagod, mint amennyi hellyel rendelkezel, nem kell elcsüggedned! Szerezz be olyan emeletes tárolókat, amelyekkel könnyűszerrel tudsz a polcon belül újabb „minipolcot” létrehozni.

Harmadik tipp – esztétikus konyhai tárolás

            Természetesen vannak olyan dolgok, amiket érdemes a konyhapulton hagyni, mivel sokszor használjuk őket (pl. kávé, liszt, cukor, ehhez hasonlók). Ebben az esetben a polcokra vagy a konyhapult kevésbé frekventált pontjaira érdemes őket helyezni, de nem abban a csomagolásban, amelyben megvásároltuk őket.

            Ma már rendkívül széles választék van mind fémdobozok, mind szép befőttes üvegek terén. Ezek azért hasznosak, mert pl a fémdobozokkal egy egységes stílust lehet erősíteni, az üvegek pedig, mivel átlátszóak, roppant jól jönnek, amikor sietünk, hiszen nem kell kibontogatni őket, míg rájövünk, hogy melyikben találjuk az éppen szükséges alapanyagokat.

Ha tetszett ez a bejegyzés, és nem akarsz lemaradni a jövőbeli tippeinkről, konyhával, lakberendezéssel kapcsolatos inspirációról, akkor kövess be minket instán és facebookon!

Ha pedig megtetszett valamelyik konyhánk, és te magad is ilyet tudsz elképzelni a lakásodban, keress minket bizalommal! Konyhastúdióink bármelyikében (Budapest, Debrecen, Sopron) megnézheted a saját szemeiddel, hogy miért olyan elképesztőek a CLIFF bútorok.

Széchényi logó