Praktikus konyhai alapelvek

Az ami ma kényelmetlen, lehet, hogy holnap már kivitelezhetetlen! Egy megváltozott élethelyzet, mint például a gyermekvárás hónapjai, vagy a kor előre haladta kifejezetten nehézkessé teheti a konyhánk használatát. Ezért fontos a praktikus konyha kialakítása.

Ergonómia a konyhában

Praktikus konyha elrendezés szintezve - Cliff konyhabútor

Érdemes ezért már a tervezés pillanatában gondolni arra, hogy a konyhaszekrényeket olyan belső térosztó vasalatokkal lássuk el, amik praktikussá teszik a konyhánkat. Ha azonban erre nincs lehetőségünk, akkor is gondoljunk arra, hogy hogyan aklakíthatjuk a legpraktikusabban a táróló tereket. Abban biztosak lehetünk, hogy amit kényelmetlen elővenni, azt ritkán fogjuk használni! A képen jól látható, hogy érdemes a konyhabútor különböző részeit könnyen és nehezen elérhető régiókba sorolni és ennek megfelelően elhelyezni a különböző alapanyagokat, eszközöket gépeket. Így áttekinthető, praktikus konyha lesz a végeredmény.

Praktikus konyha tárolóterek

Gyakran előfordul, hogy nem hagyunk magunknak elegendő tároló helyet a konyhában. Ennek legtöbbször nem az az oka, hogy maga a konyha kicsi, egyszerűen nem gondoljuk át, mire is van valóban szükségünk.

Megtervezzük a beépíthető konyhagépek helyét, de nem gondolunk arra, hova fogjuk tenni a kenyérpirítót. Valami furcsa okból fordítva látunk a tervezéshez: nem azon töprengünk, hogy mi mindent kell elraknunk, hanem azon, hogy hogyan nézzen ki a konyhánk. Így lesznek aztán a kihasználhatatlan bútorok, a kétsorban pakolt mély alsószekrények, amiknek a hátsó részében lévő edényeket soha nem vesszük elő!

Indítsd el a videót és nézd meg, hogyan lehet sokkal praktikusabban kihasználni konyhánk tárolóterét!

Munkatér a praktikus konyhában

Ki gondolta volna, hogy miközben egyszerűen főzünk, mosogatunk, vagy tálalás közben félmaratoni távokat teszünk meg a konyhában? Lehajolás, néha leguggolás, megfordulás, eközben pedig különböző felületeket használunk pakolásra, előkészítésre. Vagy csak időnként parkoltatva vannak a  kézben tartott dolgok.

Ahhoz azonban, hogy ezeket a tereket valóban egyszerűen és dinamikusan ki lehessen használni, a tervezésnél kell átgondolni azt, hogy mit is fog a konyhában csinálni! Ez alapján meg tudjuk szervezni úgy a teret, hogy minden kézre essen. Az igazán eredményes és praktikus konyha megvalósításához a munkatért megtervezése kifejezetten fontos lépés..

Indítsd el a videót és látni fogod, mihez mennyi hely kell.

Forrás: dynamicspace.com

Hasznos volt? Oszd meg az ismerőseiddel is!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on tumblr
Tumblr
Share on skype
Skype
Share on whatsapp
WhatsApp

Mi a véleményed? Van kérdésed?​

Oszd meg az ismerőseiddel is!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on skype
Skype
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Kövess minket Facebookon!

Legutóbbi bejegyzések

Ezt olvastad már?

Svédországi partneri kapcsolat

25 Éves a Cliff Konyhák! – Blogsorozat 2. része Az 1996-os Bútorvilág Kiállításon kezdődött egy a mai napig tartó virágzó kapcsolat. Az első szállítmány 2004 …

Tovább olvasom

Egyedi prémium bútorok személyes igényekre

25 Éves a Cliff Konyhák! – Blogsorozat 6. része A körülményekre reagálva a Cliff egyedi gyermekbútor kínálatot mutatott be.Ezekben az években kezdtük a közös munkák …

Tovább olvasom

Peresztegi bútorgyár fejlesztése

25 Éves a Cliff Konyhák! – Blogsorozat 1. része A két különálló csarnok közé egy összekötő szakasz került be. A fejlesztés lehetőséget adott a folyamatosan …

Tovább olvasom

Konyhagépek, partnereink:

Scroll to Top

Valósítsd meg álmaid konyháját 30% kedvezménnyel!

Már csak 9 hely maradt

2020. február 28 - március 1. (Konyhakiállítás Budapest)