25 Éves a Cliff Konyhák! - Blogsorozat 7. része

2010. szeptember 26-án volt az első közvetítés a TV2  stúdiójából, ahol Stahl Judit a Cliff konyhák Concerto konyhabútorában főzött. Három hónapon keresztül Stahl Judit ebben a konyhában főzött.

Cliff konyhabútor a Stahl konyhájában

2010 őszén mindenki, aki a Stahl Konyhája című műsort nézve készül a napra, szinte a Cliff legújabb konyhájában ihatja meg a kávéját. A Somlai Tibor tervei alapján készült merész összeállítást kifejezetten Juditnak készítették el. A klasszikus, modern és retro elemeket egyaránt tartalmazó stílusos új család, a Concerto mellett nem lehet érzelmek nélkül állást foglalni. Meghökkentő elemkombinációja és színválasztása mellett az sem tud véleményalkotás nélkül elmenni, akit nem érdekelnek a konyhák.
 
A Cliff Konyhák Kft. biztosítja idén ősszel a hátteret a Stahl Konyhája című TV műsorhoz. A mai modern nőknek szóló főzőműsor ugyanazt képviseli, amit a Cliff konyha is tart magáról: egyszerű minőségi alapanyagokból tökéleteset alkotni.  A több, mint 5 éve sikeres Stahl Konyhája sok olyan nőnek tette könnyebbé az életét, aki amellett, hogy munkájában sikeres, önfeláldozás nélkül, könnyedén szeretné a családjával kapcsolatos olyan feladatokat is ellátni, mint a főzés. Egyszerű, gyors, praktikus, mégis különleges ételeket alkotva példát mutat abban, hogyan lehet a klasszikus értékeket beilleszteni a mai modern, rohanó világba. Ez a közös a Cliff konyhabútorok és a Stahl Konyhája között. A Cliff Konyhák Kft. is arra törekszik, hogy a minőséget és a célszerűséget szem előtt tartva, szép tereket hozzon létre különböző stílusokban a konyhában.

Megszülettek a tervek - 2010. 07.26.

Azt állítani, hogy mindenki elsőre beleszerettett, erős túlzás volna. Amikor megláttuk, kicsit mindenki meghökkent. Egy modern konyha rajzait vártuk, és egy modern nő kulisszáit kaptuk. A kiegyensúlyozottan eklektikus konyhabútor, a megszokottól erősen eltérő színek, a pogácsalábak és az empír fababák, nos, nem megszokottak, az biztos. Azonban ahogy nézegettük, mindenki talált benne először néhány olyan momentumot, ami tetszett, majd egyre inkább meggyőződésünkké vált: igen, ez lesz, amit a stáb elé viszünk.

Elkezdődött az építkezés - 2010. 08.26.

Végre összeszerelve is láthatjuk a konyhát! A terveken, majd a gyártósoron és a festőüzemben egyenként vizsgált, méregetett részletek összeálltak. Az elemek a helyükre kerültek, a fogantyúk fölfúrattak. Az összhatás megfelelő, de a tájolás kicsit eltévedt, így aztán a berendezett stúdiót újra tervezhettük :-). Tanulság: mást lát a belsőépítész, mást a kamera. A meglévő elemek mellé gyorsan gyártunk még néhányat és hálát adunk azért, mert nem forgalmazók, gyártók vagyunk, így aztán nem 6 hét várakozás, csak néhány túlóra következik és az újragondolt koncepció máris kész. Jövőhét pénteken beszerelhetjük. Addig is leforgatják a kézközeli jeleneteket.

A kamera mindent másképp lát -  2010 szeptember 1.

Hiába a több, mintv20 éves tapasztalat, a több ezer tervezett és gyártott konyha, a díszletkonyha nem sikerült elsőre. A tervek a praktikum a használhatóság alapján készültek. Még a szekrények magasságát is Judit méreteihez terveztük, ne nyomja agyon valami monstrum látványa. A kamera azonban nem szerette az összeállítást. Amikor Klári a rendező meglátta, csak ennyit mondott, ok, akkor mondom, hogy mi hogy legyen. És akkor mi tologatni kezdtünk. Az álló szekrény csúszott a sarokba, mellé a hűtő, aztán a kisebb komód és tálaló szekrény. Mesés. Azonban megérkezett az operatőr is és azonnal közölte a Bosh vadiúj, gyönyörű tükrös hűtője ott bizony nem állhat, ugyanis a stáb látszik benne.  Sebaj, újra átrendeztünk, így azonban hiányzott néhány elem. Jó, hogy a Cliff nem forgalmazó, hanem konyhagyár, így a feladat megvalósíthatóságát nem hetekben, csak túlórákban kell számolni. Hétfőre 3 új elemmel bővül a konyhasor, addig a kezeket forgatják.  Hogy az mi, azt később elárulom.

Kezek forgatás és tökleves - 2010 szeptember 10.

Amíg a gyárban elkészülnek a szükséges új elemek, addig a konyhaszigeten elkezdik forgatni a kezeket. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy vannak olyan jelenetek, ahol csak a kezek látszanak. Komplett ételeket látunk úgy elkészülni, hogy csak a kezek látszanak és az ételek. Ezt azonban nem egyszerre veszik föl, mondjuk úgy, hogy egy műsort az elejétől a végéig, hiszen itt máshogy áll a kamera, máshogy kell világítani. Tehát, vannak olyan napok, amikorra összegyűjtik az összes kezes jelenetet és egyben leforgatják. Egy ilyen napot lestünk meg. Aznap az egyik elkészített étel a sütőtök leves volt. Hááát, érdemes lesz megnézni és elkészíteni! Mi kaptunk belőle, nagyon finom!

Stahl Konyhája - Menü a Cliff Concerto konyhájában

Előétel:

SZECSUÁNI BANG-BANG CSIRKE

Az első Stahl Konyhája adás a kedves konyhánkból! Nagyon izgultunk, hiszen nem láttuk át igazán, hogy mi is fog látszani a Stahl Konyhájában a konyhabútorból. Tetszeni fog e a kamerának? És a nézőknek? Mi már nem tudunk elfogulatlan véleményt mondani, mert annyit foglalkoztunk vele, hogy teljesen a sárga-szürke konyhabútor hatása alá kerültünk. Most első körben az ismerőseinket kérdezzük ki, hogy nekik hogy tetszik a konyhabútor, de lehet, hogy ők is udvariaskodnak. A Sthal Konyhája nézői pedig előzör inkább areceptekre és Juditra koncentrálnak…Talán majd egy szavazás?

A) Leves:

SÜTŐTÖK KRÉMLEVES

Végre adásban a sütőtökleves! Ennek a forgatásán voltunk, ezt kóstoltuk. Szerintem most, hogy lehetőségünk van jegyzetelni a hozzávalókat, meg is főzzük! Mellesleg a konyhabútor is jól szerepelt 😉
Végig kell várni a video előtti reklámot és utána kezdődik a műsor a Cliff konyhában! Megpróbáljuk a stábtól megszerezni a recepteket, és akkor könnyebb előkészülni egy vidám főzéshez. A konyhabútort a Cliff választékából ajánljuk hozzá!
Sokáig gondolkodtunk azon, hogy mi legyen az új konyhabútor család neve, mert ugye mégsem lehet ez a konyhabútor a Stahl konyhája… Tehát a neve: Concerto. Hogy miért? Mert egyetlen konyhabútorban itt több stíluselem van sűrítve, mint ahány hangszer egy nagyzenekari darabban, mégis harmonikus!

B) Leves:

CURRYS FEHÉRRÉPALEVES SÜLT ZSÁLYÁVAL

A) Főétel:

NARANCSOS KACSA

B) Főétel:

BOBOTIE

A) Desszert

MASCARPONÉS ASZALT SZILVA

B) Desszert

ALMÁSLEPÉNY

Uzsonna

ÉDESKRUMPLIS SZENDVICS, CSIRKÉVEL ÉS CSÍRÁVAL

Ezen a linken megtaláljátok azt a közel 60 finomságot, amelyeket Stahl Judit a Cliff Concerto konyhájában készített 2010-ben:

CONCERTO konyhabútor

Eltérő stílusok kifinomult harmóniája

Egy modern, meleg, kissé bohém, de mégis elegáns konyha több stíluselemet ötvözve, Somlai Tibor, a neves belsőépítész tervei alapján.

Ez a Concerto sorozat. Eredetileg a kamerának készült, a Stahl Konyhája című TV műsor díszleteként debütált, majd miután kidolgozásra kerültek az elemek, egyre inkább beépült a Cliff Konyha 2010-es termékválasztékába.

A kiegyensúlyozottan eklektikusnak definiálható stílus igazi térformáló funkcióval bír és meghatározó eleme lehet egy modern család konyhájának.

Széchényi logó