Újfajta karácsony | Ünnepi dekor

Idén talán minden másképp alakul ebben az ünnepi időszakban, mint ahogy azt megszokhattuk. Tömegek élnek meg egy újfajta karácsonyt, és ez egy óriási vákuumot hagyhat maga után, ha nem tudatosan közelítjük meg ezt a decembert. Éppen ezért szeretnénk arra inspirálni téged, hogy merj új szemszögből hozzáállni az ünnepekhez, az otthonodhoz, és ezek keresztmetszetéhez, az ünnepi dekorhoz is.

Nálunk nem csak a minőségi bútor az érték. A Cliff üzemében mindenki azon dolgozik, hogy a konyhabútor átadásakor elégedett mosollyal nyugtázzad: “igen, pont azt kaptam, amit megrendeltem”. Nagy gondot fordítunk a vintage, modern és klasszikus ízléshez passzoló konyhák, bútorok elkészítésére.

Amikor tehát karácsonyi dekorokat válogattunk, igyekeztünk arra, hogy ezekhez a stílusokhoz illő ötletekkel tudjunk szolgálni. Idén minden téren trend volt a semleges színek újraértelmezése, aminek az az előnye, hogy időtállónak is mondhatóak, így ezek a dekorelemek nem csak idén, de a következő években is frisseknek tűnnek majd.

Múlt héten szó volt a karácsonyi sürgés-forgásról. A pompás lakoma elkészítéséhez ajánlottunk gyakorlati tanácsokat. Egyszerű dekorációnak számít például egy ízlésesen felfűzött narancsgirland, amit a sütőben, alacsony hőfokon, hosszú ideig érdemes szárítani, majd egy natúr színű zsinórra felfűzni. Karácsonyfán, tűzhely, kandalló fölött rendkívül jól mutat, és még az illata is zseniális. Plusz segítség, hogy ezzel marad idő mással is foglalkozni, hiszen a karácsonyi hangolódás a vártnál több időt vehet el, mint ahogy azt elsőre gondoltad. Háziasszonyok tömkelege ilyenkor már a karácsonyi bevásárlásokon és az ünnepi fogásokon gonodolkodik, mik kerülhetnének az asztalra ami mindenki számára megfelelő és mosolyt csal az arcára. Fontos időben elkezdeni a készülődést és az erre való hangolódást , ugyanis egy -két étel/sütemény elkészítése igen hosszú időt tud elvenni.

Ha idén nem is sikerült eljutnod egy boltba új karácsonyfadíszeket beszerezni, az otthonodban fellelhető dolgokból is könnyen esztétikus díszeket varázsolhatsz! Elég, ha van pár felesleges papírlapod, esetleg tavalyi csomagolópapírod, no meg pár szabad perced, és hamar elkészül egy angyal, csillag vagy 3D-s papírgömb. Ha vannak gyerekeid , ők igazán élvezni fogják, hogy ők öltöztethetik/díszíthetik/ varázsolhatják pompába a fát.

Az adventi koszorú vagy hanukiah a legtöbb magyar lakásban megtalálható. A csodaszép gyertyákat megillető hely lehet a párkány vagy az étkezőasztal, de persze ez teljesen lakás- vagy házfüggő. (Ha az előbbit választod, mindenképp ügyelj a biztonságra, hogy nehogy lángra kapjon bármilyen textília.) A Cliff konyhák egyik jellemzője, hogy igyekszünk a lehető legkedvezőbben kihasználni a teret, bőséges helyet biztosítva a konyhai dekornak, de a nagyobb számú vendégsereg azstal mellé ültetését is szem előtt tartjuk, így a gyertyáknak is lesz elég hely.

A karácsonyi hangulathoz ugyanakkor nem csak a vizuális élmény tartozik hozzá, hanem az illatok, textúrák és ízek is nagy szerepet kapnak. A következőekben róluk is szeretnénk pár szót ejteni.

A ma divatos szójagyertyáknak nem csak az az előnyük, hogy környezetbarátak, de még az emberi szervezetre sem károsak, mint sok mesterségesen illatosított társuk. A legtöbb magyar tervezői gyertya elérhető ünnepi illatokban is szerencsére. A már említett narancsgirland is gyönyörű illatokat áraszt magából, de kipróbálhatod a régi narancs-szegfűszeg trükköt is, egy kicsit fűszeresebb élményért. Az egészben kapható fahéjrudak is jó ötletnek minősülnek, és még háromszög alakú díszeket is készíthetsz belőlük.

Te hogyan rendeznéd be karácsonyra ezt a gyönyörű König konyhát?

Pár textília csodára képes! Keress bordó, bézs és arany színekben, hogyha kifejezetten karácsonyi, és nem csak téli teret szeretnél teremteni az otthonodban. A díszpárnák huzatait is lecserélheted. Nem muszáj újakat beszerezni, a szemet már azzal is be lehet csapni, ha olyat húzol fel, amit már rég használtál, és rögtön frissebb lesz a látkép.

Szeretnél még többet megtudni a konyháinkról? Szívesen segítünk! Keress minket bátran személyesen a stúdióink egyikében (Sopronban, Budapesten vagy épp Debrecenben) vagy online, facebook- instagram-oldalunkon!

Forrás: https://cliffhome.hu/ujfajta-karacsony-unnepi-dekor/

Széchényi logó