Vintage kiegészítők

Lassan egy hete foglalkozunk itt a blogon a vintage stílussal, és végre elérkeztünk talán a legizgalmasabb ponthoz, a dekorhoz. Mivel egy stílus sem légüres térben alakul ki, és ahogy arról már szóltunk korábban, a vintage stílus a lakberendezés olvasztótégelye, illetve minden ember egy külön világ, általános tanácsokkal igyekszünk szolgálni Számotokra, hogy mindenki megtalálja a számára ideális választást.

Természetesen ezek mellett is vannak olyan támpontok, amik miatt egy tér megérdemli a vintage jelzőt. Ezekből szemezgettünk a jelenlegi bejegyzéshez.

Családi örökség és trendi, vadiúj darabok – vintage kiegészítők

Minél egyértelműbb a kontraszt az új és a régi között, annál izgalmasabb eredményt érhetünk el. Például nagymamánk kedvenc asztalát felújítva, rendesen kezelve kombinálhatunk új, modern székekkel, vagy épp ellenkezőleg: nagypapa évtizedes bögréiből ihatjuk az újhullámos kávénkat

Fém, fém és fém – vintage kiegészítők

Hogyha nem is teljesen igaz, hogy “régen minden jobb volt”, egy dolog igaz: régen sokkal több volt a fém tárgy, amit nem egy-két használatra terveztek. Egy autentikus vintage konyha megérdemel tehát pár fém elemet: gyertyatartók, vízforraló, csap, a határ a csillagos ég. Nem kell túlzásokba se esni, ha nem ez a mi ízlésünk – már az is, ha a szemünk sarkából néha megpillantjuk őket, pont elég.

Kerámia és porcelán- vintage kiegészítők

Minden konyhának jót tesz, ha kap egy lágy, otthonias beütést. Borítékolható, hogy pár étkészlet tökéletesen megfelel erre a célra. Érdemes az aranyozott szélű, apró mintás porcelánon tálalni a desszertet, a friss mezei vagy a sarki boltból szerzett csokrot pedig egy csodás kerámia vázában a vendégek szeme elé tárni.

Régi korokat idéző textilek- vintage kiegészítők

Szerencsére mostanában egyre nagyobb körben látni olyan textíliákat, amik mintha valamelyik az elmúlt száz évben populáris korból kerültek volna elénk, így nem vagyunk lekorlátozva a nagyszülők padlásán esetleg feltűnő relikviákra. Lehet szó konyharuhákról, konyhai futóról vagy kötényről, rendkívül széles a választék.

Hangulatvilágítás, minden mennyiségben

Amellett, hogy a szemnek is kellemesebb, érdemes beruházni kisebb, de a konyha minden zeg-zugában előforduló apróbb fényforrásokba. A gyertyák, beépített meleg fényű ledvilágítások, fényfüzérek tökéletes megtestesítői ennek a példának, nem beszélve arról, hogy a közeledő őszi-téli naplementékhez már szinte kötelezően hozzátartoznak.

Hogyha máskor is szeretnél hasonló bejegyzéseket olvasni vagy értesülni a vintage konyha szakértőjéről, a Cliff Konyhákról, kövess minket facebookon és instagramon! Hamarosan jelentkezünk a következő bejegyzéssel, ne maradj le róla!

Forrás: https://cliffhome.hu/vintage-kiegeszitok/

Széchényi logó