Vintage stílusú konyhák | Cliff konyhabútor

Magyar vintage álomkonyhabútorok

Sokan egyetértenek azzal, hogy az otthonunk egy olyan menedék, ahova feltöntődni, a családi kapcsolatokat erősíteni vonulunk el egy hosszú nap után. Ez alól a konyhánk sem kivétel, ezért szokás az otthonunk szíveként emlegetni. Azzal mégis kevesen vannak tisztában, hogy lakberendezési szempontból erre a belső hajlamra hogyan erősíthetnek rá.

A ma trendinek nevezhető stílusirányzatok közül talán a vintage az, ami a legtöbb ember szívét megmelengeti. Az ok a lehető legegyszerűbb: ennél sokszínűbb, egyediesíthető hangulatot más irányzatokkal nehezebb elérni.

valódi vintage, SHALEM konyhánk értelmezésében

De mit is takar a vintage kifejezés?

Az angol eredetű szó égisze alatt fogjuk össze mindazokat a trendeket, amelyek kiállták az idő vasfogát, vagyis a régi kor embereinek ugyanazt a megszokottság érzését keltették, mint nekünk a 21. században. Amitől egy-egy vonalvezetés, szín vagy bútordarab régiesebb, egyáltalán nem kell azt jelentse, hogy unalmas is. Szerintünk mindenki meg tudja találni a saját hangját ezen a stíluson keresztül.

KÖNIG konyha romantikus reggelizősarokkal

A vintage egyik alága, a romantikus vintage

Arról híres, hogy a szecessziós/art nouveau korabeli Franciaország és Anglia területeiről inspirálódik, ezért nem nélkülöz olyan elemeket, mint a pasztell árnyalatok, apró virágminták, légies dekorelemek és áttetsző, gyengéd hatású evőeszközök, csak hogy a konyhák világában maradjunk.

A szemfülesebbeknek talán feltűnt, hogy ilyen értelemben a vintage nem egy teljesen körülhatárolható irányzat. Példának okáért ennek a hatásnak az eléréséhez szükségünk van egy csomó fa bútorra, aminek ugyanakkor nem látszik a természetes mintázata (csakúgy, mint a skandináv irányzatban). A dekorációk, kiegészítők ugyanakkor mégsem engedik, hogy egy teljesen minimalista irányba haladjon a tér összképe.

Egy igazi romantikus vintage gyöngyszem, a HONIG konyha

A vintage egy másik iránya, a modern vintage

Hasonlóan légies, könnyed, mégis érzékelhető, hogy a tervezés folyamatában hangsúlyosabb szerepet kaptak az aktuális trendek. Ebben az irányban haladva rendkívül izgalmas eredményt kaphatunk, ha például nem ragaszkodunk a neutrális alapokhoz, hanem mostanában divatos színeket alkalmazunk legalább egy helyen. A konyhabútor mellett a padlón, függönyön, de akár az étkészleten is megjelenhetnek a modernebb vonalvezetések, letisztult határok.

A már említett KÖNIG konyha, modern külsővel, de határozottan vintage hangulatban

Összefoglaló a vintage stílusról:

  • Elsődleges szempont a tradicionális küllem kialakítása, modern elemekkel
  • A lágy, légies bútorok és kiegészítők harmóniája az otthonosság érzetét keltik
  • Különböző értelmezésben lehet a fehér és a pasztell árnyalatok kapcsolatáról, de a ma trendi színek is beszélni
  • Végig fontos szem előtt tartani az ismerős, de meghökkentő design-t

Reméljük hasznos információkat tudtunk megosztani veletek. Hogyha további tippeket szeretnétek olvasni, érdemes figyelemmel követni a blogot és a social oldalainkat, hogy nehogy lemaradjatok a további szösszenetekről!

Forrás: https://cliffhome.hu/vintage-stilusu-konyhak/

Széchényi logó